Undervisningsdag for skoleklasser

Vi ønsker å invitere skoleklasser til en eller flere spennende dager sammen med oss, på vårt kjøkken eller ute i nærområdet til skolen. I forkant av undervisningen vil lærerne få detaljert beskrivelse av kompetansemålene som vi berører. Vi har fokus på fisk, overskuddsmat, ville vekster og mat fra vår kjøkkenhage. Barna skal få oppleve at produkter de kjenner består av en sammensetning av ulike råvarer.

Matglede for barn står i fokus. Målet med undervisningen er å få lære hvor maten kommer fra, mestre å lage sin egen mat, smake noe spennende og få en god måltidsopplevelse.

Råvarekunnskap er viktig for å kunne bedømme om en råvare er spiselig eller ikke. Barna oppfordres til å smake, lukte, analysere og sette ord på smak og konsistens. For eksempel lærer de å bedømme fersk fisk fra eldre fisk. Vi har fokus på å bruke fisk det er nok av i havet, vi bruker selvsagt ikke utrydningstruede arter.

Vi tar miljøansvar og bruker overskuddsmat fra en Coop Mega butikk, disse  råvarene er varierte og fortsatt gode nok til å brukes. Ved bruk av disse råvarene blir det mange gode samtaler om vårt forbruk og jordens ressurser. Råvarene og den varierte tilgangen skaper rom for kreativitet både hos barna og oss voksne.

Vi vil kunne tilby innblikk i dyrking uten jord (hydroponisk dyrking), bruk av råvarer fra kjøkkenhage og se på hvordan vi kan lage jord av matavfallet vårt. Vi tar hensyn til religioner, allergier, matintoleranser og vegetarisk/vegansk kosthold, vi skreddersyr opplegg som passer alle elever.

Interessert? Fyll ut dette skjemaet, så tar vi kontakt!

Ledige datoer

Vår- og sommermånedene 2020 er nesten fullbooket.
Per 6. mars har vi ledig 8., 28., 29. mai og 5., 16. og 17. juni, og ønsker spesielt å besøke kommuner utenfor Stavanger og Sandnes. Vi reiser til hele Rogaland.

Kursinformasjon

Målgruppe Skoleklasser
Klassetrinn 1.-10. klasse
Gruppestørrelse Maks 15 stk (halve klasser)
Sted Ute: I nærområdet til skolen.

Hos oss: Fra Hage til Mage
Nedre Banegate 50 – Stavanger

Varighet ca 4 timer

Be om mer informasjon