Hva er Fra Hage til Mage?

Vi er en sosial entreprenør som vil fremme kunnskap om sunn mat og påvirke til å ta gode valg.

Vi tilbyr barn og unge lærerike kurs og gir dem spennende smaksopplevelser. Det handler om matglede og kunnskap om hvor maten kommer fra. Målet er at barna og ungdommene skal mestre å lage sin egen mat, smake noe spennende og få en god måltidsopplevelse.

Gratis undervisning for barnehage, skole og asylmottak

I ukedagene holder vi undervisningsopplegg for barn i skoler, barnehager og asylmottak.

Matkurs for private i helger og ferier

I helgene og ferier tilbyr vi på spennende matkurs til barn og unge under 18 år. Ta kontakt med oss hvis du vil ha oss med på eventer, barnebursdager eller noe annet gøy. Vi kan stille med smoothiesykkel, mat og kjemiopplegg.

Matreddere

Vi har et brennende engasjement for matsvinn og er heldige som får hente ut overskuddsmat av frukt og grønt fra en Coop Mega butikk i Rogaland. For eksempel kan vi få et nett det er en dårlig appelsin blant mange gode. Vi setter matsvinn på dagsordenen ved å la barna være kreative med fruktene og grønnsakene som vi har med, da med tanke på å påvirke de til å redusere matsvinn og tenke seg om to ganger før man hiver mat.

Det blir mange gode diskusjoner om matsvinn og vår del av verdens overforbruk.

Bruker grønnlista fisk og skalldyr

Vi har også med fersklevert fisk og skalldyr som barna er med og sløyer, fileterer og tilbereder.

Spennende anlegg og prosjekter

Vi har et innendørs dyrkeanlegg hvor vi har friske urter og salater hele året, et anlegg som er hydroponisk dyrking. Vi har også en kjøkkenhage på Storhaug, Vitenhagen, og byggingen av denne har gitt språkpraksis til nyankomne flyktninger.

Vi er opptatt av å la barn få oppleve måltidsglede, selvstendighet og kreativitet på kjøkkenet. Lurer du på noe? Kontakt oss på telefon 92605885.

Kontakt oss

Hvem er vi?

Therese D’Este Thomassen

Therese D’Este Thomassen

Therese er daglig leder og potet i Fra Hage til Mage. Hun har jobbet på kafeer, restauranter og i barnehage i flere år. Når hun fikk muligheten til å starte opp Fra Hage til Mage fikk hun samlet det hun liker best å jobbe med, gleden som både barn og mat kan skape i livet.

Kåre Perry Sunde

Kåre Perry Sunde

Perry er utdannet kokk og har en spennende fortid som ferskvaresjef, jobbet på Fisketorget og liker å trene barn og unge i håndball og fotball på fritiden. Han har en utømmelig kunnskap om fisk og kokkefaglige metoder. Han er opptatt av å lære barn å skru på sansene og få frem gode smaker. Vi er glade for å ha Perry blant oss, hans kloke fremtoning og lune humor gjør godt hos oss i Fra Hage til Mage.