Et matkompetansesenter for barn og unge

Fra Hage til Mage vil bidra til at samfunnet tar mat på alvor! Vi er en sosial entreprenør og vil fremme kunnskap om mat blant barn og unge og voksne som jobber med barn og unge. Gjennom våre opplegg får barn bli kjent med råvarer og erfare hvor de kommer fra, hvordan de kan tilberedes og kombineres for velsmakende og varierte måltider. Vi holder til i Østre bydel i Stavanger, men jobber i hele Rogaland.

Frukt, grønt og korn

Det ligger jo i navnet Fra Hage til Mage, så selvsagt skal dyrking på dagsordenen. Det skjer jo litt av hvert på veien fra frø til måltid, så her er det god anledning til å undre seg over det som skjer! I denne modulen vil vi fokusere på kunnskap om de vanligste råvarene i kategorien. Når er tomaten på sitt beste og når er den for gammel til å brukes?

Fisk og sjømat

I en nasjon der fiske er en viktig næring og noe som har holdt liv i mange generasjoner er det mye spennende kunnskap og tradisjoner og hente frem. Vi vil bli kjent med de vanligste fiskesortene og annen sjømat som finnes i norske farvann. Vi vil lære om sesongen for de ulike sortene og hva det betyr at en fisk er grønnlistet.

Matredding

Det kastes mye mat i Norge og det skyldes nok mangelen på kunnskap. Butikkene er blitt flinkere til å prise ned varer med litt skavanker og kort holdbarthet, så her er det penger å spare og mat å redde for store og små.

Tekst som sier noe om skole og bhg-opplegg.

Det er ingen kommende hendelser for øyeblikket.