Dumplings

Her får du litt ulike oppskrifter på deig og fyll, som kan kombineres når du lager dumplings.

Dumplingdeig:

  • 340 ml varmt vann (kokende)
  • 1 ts salt
  • 390 g mel

+

  • 260 g mel
  • 3 ss olivenolje

Kna deigen i 5 til 10 minutter.

Pakk den deigen i en matfilm og la stå i 15 til 20 minutter (ved romtemperatur).

Dumplingdeig med egg:

  • 1 egg
  • 100 g mel
  • ¼ ts salt

Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt og egg.

Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet. 

Kna deigen i 5 til 10 minutter.

Pakk deigen inn i matfilm og la stå i 15 til 20 minutter (i kjøleskapet).

 

Spinat-ricotta fyll:

  • 250g ricottaost
  • 150 g spinat
  • Salt, pepper 

Ha spinaten i en gryte med litt smør på middels varme. Ha på lokk og la den falle sammen. Bland spinaten med ricotta. Smak til med salt og pepper.

Potet-løk fyll:

  • 5 poteter
  • 1 løk
  • Salt, pepper 

Kok potetene med skall på. Skrell og mos poteten. Rens og skjær løken i små biter. Varm en stor stekepanne og tilsett smør og olje. Ha i løken når smøret har smeltet. Stek løken over middels til lav varme. Når den er godt stekt, bland med poteter.

 

Jordbær – cottage cheese fyll:

  • 200 g cottage cheese 
  • 100 g jordbær
  • Bruke en stavmikser og riste sammen til en jevn konsistens.