Dumplings
Her får du litt ulike oppskrifter på deig og fyll, som kan kombineres når du lager dumplings.
Dumplingdeig:
- 340 ml varmt vann (kokende)
- 1 ts salt
- 390 g mel
+
- 260 g mel
- 3 ss olivenolje
Kna deigen i 5 til 10 minutter.
Pakk den deigen i en matfilm og la stå i 15 til 20 minutter (ved romtemperatur).
Dumplingdeig med egg:
- 1 egg
- 100 g mel
- ¼ ts salt
Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt og egg.
Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
Kna deigen i 5 til 10 minutter.
Pakk deigen inn i matfilm og la stå i 15 til 20 minutter (i kjøleskapet).
Spinat-ricotta fyll:
- 250g ricottaost
- 150 g spinat
- Salt, pepper
Ha spinaten i en gryte med litt smør på middels varme. Ha på lokk og la den falle sammen. Bland spinaten med ricotta. Smak til med salt og pepper.
Potet-løk fyll:
- 5 poteter
- 1 løk
- Salt, pepper
Kok potetene med skall på. Skrell og mos poteten. Rens og skjær løken i små biter. Varm en stor stekepanne og tilsett smør og olje. Ha i løken når smøret har smeltet. Stek løken over middels til lav varme. Når den er godt stekt, bland med poteter.
Jordbær – cottage cheese fyll:
- 200 g cottage cheese
- 100 g jordbær
- Bruke en stavmikser og riste sammen til en jevn konsistens.