Vitenhagen

Vitenhagen er en tidligere skolehage på Ramsvik på Storhaug som har ligget i dvale i noen år.

Nå har det vokst fram et samarbeid mellom Fra Hage til Mage, prosjektleder Inge William Danielsen, Johannes læringssenter, Nylund skole og Storhaug skole. Målet vårt er å puste liv i skolehageprinsippet med dyrking, og bruk av fremtidsretta løsninger for energi, vannmåling, utslipp av overvann, vannkompost og permakultur.

Dette har vi i Vitenhagen

Vitenhagen har gapahuk med plass til 50 personer, 4 parseller, et 40 kvadratmeter stort drivhus, bålplass, kjøkkenbenk i sten, toalett, redskapsbod og et interaktivt læringsrom. Vi har også 60 epletrær fra Grønvik.
I hagen tar vi imot skoleklasser for ulike opplegg, i tillegg er den blitt en praksisplass for nyankomne flyktninger som er med å drifte hagen sammen med vaktmestre fra Johannes læringssenter. Vi bruker også Vitenhagen til fester og samlinger – både for private, og åpent for alle.

Vi er utrolig stolte over hva hagen har vokst fram til å bli, og gleder oss til å jobbe videre med den.

Vi hadde aldri fått til dette uten våre gode samarbeidspartnere:

  • SR-bankstiftelsen
  • Inge Steenslands stiftelse
  • Coop
  • Områdeløftet på Storhaug