Focaccia

Saftig og god italensk brød, som passer kjempegodt til for eksempel suppe og salat.

Ingredienser: 

1 kg hvetemel, gjerne tipo 00
1 pose tørrgjær
2 ts salt
6 dl vann
2 dl olivenolje
rosmarin, timian, oregano eller andre urter du liker

Slik gjør du

Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett ca. 6 dl lunkent vann og elt deigen til den er smidig.
Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i ca. 30-45 minutter til deigen har fått dobbel størrelse.
Smør en ildfast form eller langpanne med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. La deigen etterheve i ytterligere 30 minutter.
Lag små hull jevnt over i deigens overflate med fingrene, og ringle over nok en desiliter olivenolje. Dryss over havsalt og rosmarin.
Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Topp gjerne focaccia med oliven, soltørkede tomater, fetaost og/eller urter.