Granola

Kjempegod hjemmelaget granola som du kan servere med kesam eller yoghurt, bær og frukt.

Ingredienser: 

  • 150g lettkokte havregryn
  • 50g linfrø
  • 50g solsikkekjerner
  • 50g seasamfrø
  • 50g gresskarkjerner
  • 150g grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, pecan nøtter, valnøtter. Velg de nøttene
  • du foretrekker)
  • 25g brunt sukker
  • 1dl frukt juice
  • 1ss nøytral olje
  • Flytende honning (ca. 1/3 av flasken)
  • 100 g tørket frukt eller bær

Framgangsmåte: 

1. Bland sammen havregryn, frø, kjerner og nøtter

2. Smelt sukkeret i en kjele sammen med fruktjuice, olje og honningen

3. Bland godt inn i det tørre

4. Spre blandingen på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i

60 min.

5. Rør i blandingen ca hvert kvarter for jevn steking.

6. Avkjøl og nyt sammen med kesam, yoghurt , bær og frukt