Granola
Kjempegod hjemmelaget granola som du kan servere med kesam eller yoghurt, bær og frukt.
Ingredienser:
- 150g lettkokte havregryn
- 50g linfrø
- 50g solsikkekjerner
- 50g seasamfrø
- 50g gresskarkjerner
- 150g grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, pecan nøtter, valnøtter. Velg de nøttene
- du foretrekker)
- 25g brunt sukker
- 1dl frukt juice
- 1ss nøytral olje
- Flytende honning (ca. 1/3 av flasken)
- 100 g tørket frukt eller bær
Framgangsmåte:
1. Bland sammen havregryn, frø, kjerner og nøtter
2. Smelt sukkeret i en kjele sammen med fruktjuice, olje og honningen
3. Bland godt inn i det tørre
4. Spre blandingen på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 140 grader i
60 min.
5. Rør i blandingen ca hvert kvarter for jevn steking.
6. Avkjøl og nyt sammen med kesam, yoghurt , bær og frukt