Bøttebrød

Bøttebrød er nesten litt magisk! Vi rører alt sammen, og lar det heve i en bøtte eller gryte
med kaldt vann, etter 15-30 minutter flyter det opp. Til sammen tar dette brødet ikke
lengre enn 1 1/2 time fra vi setter i gang til det er ferdig. Sånn sirka…

Denne teknikken er fra bloggen Mat på bordet.

Ingredienser: 

  • 300 gram hvetemel
  • 100 gram byggmel
  • 100 gram havregryn
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer tørrgjær
  • 1 teskje honning som røres ut i vannet
  • 4 desiliter vann (1.5 desiliter varmt vann blandet med 2.5 desiliter kaldt vann)
  • 1 teskje honning som røres ut i vannet

Framgangsmåte:

1. Bland alle de tørre ingrediensene; hvetemel, byggmel, havregryn, salt og tørrgjær.
2. Kok opp 1.5 dl vann, løs opp honningen i det varme vannet, bland det med 2.5 dl kaldt
vann.
3. Ha vannet i den tørre blandingen, elt det lett sammen og form det til en stor bolle.
4. Fyll iskaldt vann i en gryte eller bolle, ha i deigen.
5. Vent til deigen flyter opp, ta den ut på et melet bord og elt den med litt mel i 1 minutt.
6. Form det til et brød, snitt den litt på overflaten.
7. Sett inn ovnen på 200 grader i 40-50 minutter på midterste rille.
8. Når du banker på brødet og det kommer en hul lyd, er brødet ferdig. La det hvile litt før
du skjærer i det.