Hjemmelaget ketchup

Ketchup er selvskrevent tilbehør til grillmaten. Den aller beste ketchupen lager du enkelt selv.

Ingredienser: 

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 gul løk liten, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1 dl (ca.) eplesidereddik
  • salt

Framgangsmåte: 

Finn frem en kjøkkenmaskin med kniver/blender og kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding. Bruk fortrinnsvis hermetiske tomater av god kvalitet. Fres løken i oljen, til løken blir blank og myk. Tilsett de moste tomatene, tomatpurè, eplesidereddik og sukker (smak deg frem). La blandingen småkoke på lav varme (uten lokk), til den tykner. Det tar ca 1 time. Smak til med salt. Kjør blandingen en runde til i blenderen. Avkjøl og ha på tett glass/flaske.

Ketchupen er holdbar ca 3 uker i kjøleskapet.