Tagliatelle med tomatsaus

Å lage sin egen pasta er både spennende og gøy! Her serveres den med en enkel tomatsaus, men du kan variere med andre sauser om du foretrekker det.

Ingredienser til 1 porsjon:

  • 1 egg
  • 100 g pastamel (durumhvete)
  • 1 ss olje
  • ¼ ts salt
  • 1 ss vann
  • extra virgin olivenolje
  • parmesan

Tomatsaus:

  • 1 stor løk
  • frisk basilikum
  • 1 boks hermetiske tomater
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bland alle ingredienser til du kan forme en ball. Ikke bruk alt vannet med en gang, det må justeres relatert til størrelsen på egget og melet.

Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile i en time.

Rull deigen ut, lag tagliatelle med pastamaskin.

Kok opp vann med litt salt i en gryte. Når det koker har du i pastaen, og koker den til al dente-konsistens.

Sil av vannet, og vend inn tomatsausen (oppskrift under). Topp med olivenolje og parmesan. Om du foretrekker det, kan du ha i stekt kjøttdeig også.

Tomatsaus:

Hakk løk og basilikum, og bland sammen med hermetiske tomater. Kok opp. Smak til med salt og pepper.