Tagliatelle med tomatsaus
Å lage sin egen pasta er både spennende og gøy! Her serveres den med en enkel tomatsaus, men du kan variere med andre sauser om du foretrekker det.
Ingredienser til 1 porsjon:
- 1 egg
- 100 g pastamel (durumhvete)
- 1 ss olje
- ¼ ts salt
- 1 ss vann
- extra virgin olivenolje
- parmesan
Tomatsaus:
- 1 stor løk
- frisk basilikum
- 1 boks hermetiske tomater
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Bland alle ingredienser til du kan forme en ball. Ikke bruk alt vannet med en gang, det må justeres relatert til størrelsen på egget og melet.
Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile i en time.
Rull deigen ut, lag tagliatelle med pastamaskin.
Kok opp vann med litt salt i en gryte. Når det koker har du i pastaen, og koker den til al dente-konsistens.
Sil av vannet, og vend inn tomatsausen (oppskrift under). Topp med olivenolje og parmesan. Om du foretrekker det, kan du ha i stekt kjøttdeig også.
Tomatsaus:
Hakk løk og basilikum, og bland sammen med hermetiske tomater. Kok opp. Smak til med salt og pepper.