Rød fiskesuppe

Denne suppen er super å lage når du har sløyd din egen fisk, og har både filet og fiskehodet tilgjengelig. Du kan bruke fiskefileter fra butikken også, men det blir ikke like mye smak av dem som når du bruker flere deler av fisken.

Ingredienser til 6 porsjoner:

  • 300-400 g fisk (sei, torsk og/eller laks)
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • ½ purre
  • 1 gulrot
  • ½ fennikel
  • 1 ss smør eller olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l vann
  • 1 fiskehode
  • 50-100 g blåskjell
  • 1 boks (ca 4 dl) hermetiske tomater
  • salt og pepper
  • frisk persille

Fremgangsmåte:

Sløy og fileter fisken, om du har kjøpt fiskefileter så skjære du de i biter.

Finhakk løk og hvitløk, skjær chili og purre i ringer.

Skrell gulrot og skjær den i ringer, skjær fennikel i terninger.

Varm opp en gryte til medium/høy varme, og ha i smør eller olje. Surr løken i gryten til den blir myk, tilsett deretter gulrot, hvitløk, løk, chili, purre, tomatpuré, vann og fiskehodet. La det småkoke i 5 min, ta ut fiskehodet.

Tilsett fisk, blåskjell og tomat, kok opp og la suppen trekke i 3-4 min. Smak til med salt og pepper, topp suppen med frisk persille.