Ravioli

Når vi har lært oss å lage egen pastadeig er det utrolig mange variasjonsmuligheter. Dette er en oppskrift på ravioli – små «puter» med godt fyll. Her kan du bruke alt du ønsker, vår mest populære variant er med ricotta og friske spinatblader. Denne retten blir ekstra god servert med tomatsaus. 

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2 egg
  • 200 g pastamel (durumhvete)
  • 2 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør
  • salvieblader
  • parmesan

Fyll:

  • 250 gram ricotta
  • ½ ts revet muskat
  • en liten pose med spinatblader
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser til du kan forme en ball. Ikke bruk alt vannet med en gang, det må justeres relatert til størrelsen på egget og melet.

Pakk inn deigen i plastfolie og la den hvile i en time.

Rull pastadeigen i lange striper.

Legg ½ ts med fyllet (oppskrift under) med cirka 1 cm avstand fra hverandre.

Legg en stripe med pastadeigen oppå, klem forsiktig rundt fyllet slik at luften går ut.

Kok opp vann i en gryte, og kok raviolien til den har al dente-konsistens. Samtidig smelter du smør i en stekepanne, og har i salvieblader. Når pastaen er klar siler du av vannet, og har pastaen over i stekepanna. La raviolien surre i et par minutter, riv over frisk parmesan, og servér retten rykende varm.

Fyll: 

Ha alt i en blender og kjør til det er jevnt.