Ovnsbakt fisk

Dette er en enkel oppskrift der du kan bruke ulike typer fisk. Du kan også ha grønnsaker i formen, legg dem i så fall oppi før du har i fisken.

Ingredienser: 

  • 500 g fiskefilet (f.eks. torsk, sei, lyr osv.)
  • 2ss extra virgin oliven olje
  • saften fra en halv sitron
  • frisk persille og/eller dill
  • salt og pepper
  • chilipulver og sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 4 fedd hvitløk
  • kirsebærtomater

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form. Del fisken i biter på ca 100 gram.

Smør oljen utover i formen. Legg fisken over. Press over sitronsaft. Topp med persille eller dill, salt, pepper, og eventuelt chilipulver og sennepsfrø. Legg hele hvitløksfedd og hele tomater i formen.

Sett i ovnen og stek i ca 10 minutter – til fisken er gjennomstekt.