Gresskarsuppe
Gresskar er en spennende råvare som ikke alle er vant med å bruke. Denne suppen er en super start til å bli kjent med gresskaret, og ekstra perfekt når du har rester fra Halloween.
Ingredienser til 8 porsjoner:
- 2 kg gresskar
- 1 løk
- 2 l vann
- 4 grønnsaksbuljongterninger
- 2 laurbærblader
- 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
- friskpresset sitronsaft eller lime
- 1 ts spisskummen
- 300 g babyspinat eller urter
- salt og pepper
- frisk koriander
Fremgangsmåte:
Kutt gresskar i terninger og fjern frøene. Kok opp vann og buljongterninger i en stor gryte. Ta i gresskar, løk og laurbærblader i en stor gryte med buljong, la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke, cirka 20 min. Fjern deretter laurbærbladene og kjør suppen jevn i en blender eller tilsvarende. Pass på så du ikke brenner deg. Ha suppen tilbake i gryten, og tilsett kokosmelk, sitronsaft og spisskummen. Skyll spinatbladene og tilsett til slutt. Smak til med salt og pepper, og pynt suppen med frisk koriander.