Gresskarsuppe

Gresskar er en spennende råvare som ikke alle er vant med å bruke. Denne suppen er en super start til å bli kjent med gresskaret, og ekstra perfekt når du har rester fra Halloween.

Ingredienser til 8 porsjoner: 

  • 2 kg gresskar
  • 1 løk
  • 2 l vann
  • 4 grønnsaksbuljongterninger
  • 2 laurbærblader
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
  • friskpresset sitronsaft eller lime
  • 1 ts spisskummen
  • 300 g babyspinat eller urter
  • salt og pepper
  • frisk koriander

Fremgangsmåte:

Kutt gresskar i terninger og fjern frøene. Kok opp vann og buljongterninger i en stor gryte. Ta i gresskar, løk og laurbærblader i en stor gryte med buljong, la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke, cirka 20 min. Fjern deretter laurbærbladene og kjør suppen jevn i en blender eller tilsvarende. Pass på så du ikke brenner deg. Ha suppen tilbake i gryten, og tilsett kokosmelk, sitronsaft og spisskummen. Skyll spinatbladene og tilsett til slutt. Smak til med salt og pepper, og pynt suppen med frisk koriander.