Gnocchi

Gnocchi er en form for pasta laget av potet og hvetemel. De er ganske enkle å få til, og får du trent deg på dem noen ganger blir de skikkelig, skikkelig bra.

Her serverer vi gnocchi med salviesmør, men du kan også bruke for eksempel tomatsaus til.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 4 stk store poteter (gjerne melne poteter, som Kerrs Pink)
  • 1 ss + 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 eggeplommer
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 4 ss smør
  • salvieblader

Fremgangsmåte:

Ha potetene i en kjele og dekk til med kaldt vann. Ha 1 ss salt i vannet. Kok opp og la potetene småkoke til de er møre.

Hell av vannet og avkjøl potetene litt før du fjerner skallet. Mos dem med en potetmoser og la dem deretter avkjøles helt.

Dryss 1 ts salt og pepper over de avkjølte potetene. Rør inn eggeplommene og tilsett hvetemelet. Bland alt sammen og form massen til en deig.

Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Rull deigen til en pølse og kutt den opp i biter på cirka 2 centimeter. Sett til side.

Kok opp en kjele med vann og ha i gnocchien. La dem koke til de stiger til vannoverflaten, ca. 2-4 minutter, og ta de opp med en hullet sleiv.

Mens gnocchien koker har du smør og salvie i en stekepanne på medium varme.

Tilsett de ferdigkokte gnocchibitene i salviesmøret og rør rundt til de er godt dekket av saus.